leka_atletika_dev_zona400m_18Отборите на Сливен заеха едно първо, две втори и едно трето място в четирите групи на зоналното първенство по лека атлетика от програмата на “Ученически игри 2018”.

Състезанието се проведе на ст. „Хаджи Димитър” в града под Сините камъни. Участваха областните първенци на Бургас, Ямбол и Сливен.

При девойките 8-10 клас победител станаха тимът на ППМГ „Добри Чинтулов” Сливен. Момичетата на ОУ "Д-р Иван Селимински" Сливен се класира на втора позиция в групата на 5-7 клас. Втори са и юношите на Езиковата гимназия „Захарии Стоянов” в групата 8-10 клас. На трето място се наредиха момчетата 5-7 клас на
ОУ "Д-р Иван Селимински"- Сливен.

  • leka_atletika_skok_zona_18
  • leka_atletika_mom_zona400m_18

С първи места се поздравиха и ОУ „П.Р.Славейков” - Бургас при момичетата, ОУ „Л.Каравелов” – Бургас при момчетата и ПГТ Бургас при юношите.

Победителите от зоната във всяка една от групите ще участват на Държавното първенство, което ще бъде отново в Сливен. По правилник домакините директно се класират за заключителната част от Ученическите игри, а когато те са победители в групите си, на финалите отиват и вторите отбори. В случая това са ПГ „Васил Левски” - Ямбол при девойките.

В по-малката възрастова група ученическите държавни шампиони ще се определят на 2-ри и 3-ти юни,  а юношите и девойките ще мерят сили във финалите на 9-ти и 10-ти юни.