rally_Geradjiev18През 2018 година екипажът Георги Гераджиев/Георги Гаджев ще вземе участие в турския рали шампионат с откриващ кръг рали „Фригия”, старт валиден и за купа „Фиеста” и Европейския рали трофей (ERT) на Международната автомобилна федерация (FIA) – Балканска зона.

Състезателният автомобил и през тази година ще бъде добре познатият Форд Фиеста R2 от клас RC4 (автомобили с един задвижван двигателен мост до 1600 куб.см.), с който пловдивският тандем ще се опита да завоюва призови места в своя клас.

Пилотът Георги Гераджиев коментира преди първия старт за сезона - „Тази година ще участваме в турския рали шампионат в сътрудничество с екипа на Форд Моторспорт Турция, който ще обслужва състезателната ни кола. Миналата седмица направихме кратък тест и сме много доволни от свършеното по автомобила през зимната пауза. В началото на Рали Фригия ще ни трябва малко време, за да влезем в ритъм, тъй като последното ни асфалтово състезание бе през 2015 година. Запознати сме с първия ден на ралито от нашето участието през 2013-та. Купа Фиеста, която е с приоритет за нас, се състои от 6 кръга – 3 на асфалт и 3 на макадамова настилка. Целта ни е класиране на подиума във всяко асфалтово рали, като след това ще преценим стратегията ни за последните 3 макадамови състезания.“

Последното участие за екипажа Гераджиев/Гаджев в Турция бе на Рали Мармарис, което се проведе в края на месец октомври миналата година. Що се отнася до предстоящия старт, екипажът на АСК „Пловдив“ вече замина за град Ескишехир, който е център на Рали Фригия.

Състезанието се състои от 8 специални етапа, покриващи дистанция от малко над 150 състезателни километра.

Заявени за първия кръг са общо 56 автомобила, 11 от които са в класа на българския тандем – RC4.