Slavia_Kupa18Славия спечели Купата на България по футбол след като надделя във финала срещу Левски след изпълнения на дузпи.

Двата отбора завършиха 0:0 в редовното време и не успяха да си отбележат в продълженията, а при наказателните удари пропуски на Прохазка и Тиам се оказаха решаващи.

Така най-старият столичен клуб спечели Купата на България за осми път в историята си, като последно го беше сторил през 1996 година, от когато датираше и последният им трофей в историята.

Героят за Славия, вратарят Георги Петков, заяви след спечеления финал за Купата на България,че се радва, че отборът на Левски е бил посочен за фаворит в мача, тъй като така е било свалено напребението във футболистите на Славия. "Когато треньорите преценят, че аз им трябвам - аз се озовавам на вратата. Много е лесно и хубаво, като определят някой за фаворит. Малко или много се освобождаваме от напрежението", каза Петков.

"Колко мога още? Разбрал съм се с г-н Стефанов за още една година. Аз едната мечта я сбъднах. Казах на младите момчета, че са герои. Левски си е име.Тъжно ми е за тях, все пак там съм играл 10 години. Но това е съдбата, аз играя със сърце където съм".

"Усещането на вратата е, че аз трябва да спася. Бях сигурен в дузпите. Казах им да докараме до дузпи, аз оттам ще спася. Мен ме освиркват ме навсякъде. Лошото е, когато не ме освиркват. Тогава Георги Петков не може да играе. Радостен съм за тези футболисти на 20 и 21 години. Днес в нашата група имаше само българи и съм щастлив за тях. Аз съм печелил купи, но се радвам за тях".