Atl_17_zakrivaneИ тази година отбори от Сливен се пребориха с конкуренцията през различните етапи от надпреварата и се класираха за финалите на Ученическите игри.
Състезанията за отделните спортове преминават през общински, областен и зонален кръг за да съберат най-добрите от страната на финали в игрите за ученици.

Сливен ще бъде домакин на три от заключителните надпревари, а спортовете са лека атлетика и баскетбол.

На стадион „Хаджи Димитър“ атлетите /момичета и мочета/ във възраст 5-7 клас ще излъчат шампионите и медалистите в отделните дисциплини. Състезанията са от 1 до 3 юни. Седмица по-късно, на 9 и 10 юни, са финалите за девойки и юноши в групата 8-10 клас.
Отборите , който ще представят града и региона са ППМГ „Добри Чинтулов” Сливен -  девойки 8-10 клас, момичета - ОУ "Д-р Иван Селимински" Сливен,  юноши - Езиковата гимназия „Захарий Стоянов” в групата 8-10 клас и момчетата 5-7 клас -  ОУ "Д-р Иван Селимински"- Сливен.

Спортна зала „Васил Левски“ Сливен  ще приеме най-добрите баскетболни училищни отбори в страната във възрастова група 5-7 клас от 30 май до 3 юни, като Сливен ще бъде представен от тима на "Д-р Иван Селимински".
Във възрастова група 8-10 клас, девойките от отбора по баскетбол при ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ ще пътуват за финалите в Габрово. Те ще се играят в дните от 6 до 10 юни.

ОУ “П. Хитов“  Сливен излъчи два отбора по волейбол, които ще участват във финалния кръг. Момчета 5-7 клас и момичета в същата възрастова група ще пътуват съответно до Търговище и Смолян. Състезанията ще се проведат в периода от 30 май до 3 юни.

Момчетата от отбора по тенис на маса във възрастова група 5-7 клас при ОУ „Юрий Гагарин“ ще се състезават в Разград в дните от 31 май до 3 юни.
В Русе девойките от отбора по тенис на маса във възрастова група 8-10 клас при НХГ „Д.Добрович“ ще премерят сили със своите връстници в дните от 7 до 10 юни.

Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Те се организират от Община Сливен, съвместно с Център за подкрепа за личностното развитие – Детски комплекс Сливен (общински кръг) и ОК „Спорт в училище“ (областен, зонален и финален етап).

Най-добре представилите се отбори от финалните състезания добиват право за участие в Световните ученически първенства, организирани  от Международната федерация за ученически спорт.