sustezanie_pojarna18Зонално състезание по пожароприложен спорт се проведе в Нова Загора.Участваха отборите на Регионалните дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението” (ПБЗН) от градовете Сливен, Ямбол и Бургас.

Състезанието бе в четири дисциплини: „Изкачване с щурмова стълба“; „100-метрова пътека с препятствия“; „Пожарна щафета 4 х 100 м с препятствия“ и „Бойно разгръщане от мотопомпа“.
Проявата се организира ежегодно, като домакинството е на ротационен принцип между трите области.

Директорът на РДПБЗН-Сливен комисар Владимир Демирев и  заместник-кмета на община Нова Загора Ивайло Енев откриха състезанието. Те поздравиха участниците за положените усилия за подготовка и пожелаха успех и достойно представяне на всички.

Комплексен победител в надпреварата е отборът на РДПБЗН-Бургас с 6 наказателни точки, следван от РДПБЗН-Ямбол с 9 наказателни точки и РДПБЗН-Сливен също с 9 наказателни точки. В индивидуалните дисциплини комплексната надпревара бе спечелена от Янко Каменски с общо време 36,87 сек., следван от Валентин Великов – 40,64 сек. и от Стефан Ташев – 40,88 сек., и тримата състезатели от отбора на РДПБЗН-Бургас.

Състезанието премина в дух на добро спортсменско поведение и колегиалност. Победителите от РДПБЗН-Бургас ще вземат участие в Републиканския преглед по пожароприложен спорт, който ще се състои във Варна в началото на месец юни.

Състезанията по пожароприложен спорт имат за цел да допринесат за повишаване на физическата подготовка и професионалното майсторство на служителите от службите за ПБЗН. Те се провеждат ежегодно, като включват следните етапи: районни, областни, зонални, републикански преглед и състезание за купата на БФППС. В районите състезания участват служителите от съответните районни служби, в областните – сборните отбори на районните служби на територията на съответната област, а в зоналните – сборните представителни отбори на няколко регионални дирекции ПБЗН.

Тези състезания представляват заключителен етап от целогодишната професионална подготовка на огнеборците и дават възможност на изявилите се състезатели за участие в републикански и международни прояви по този вид спорт. В състезателните дисциплини са включени атрактивни елементи от ежедневната дейност на огнеборците.

 

Последна промяна (Вторник, 22 Май 2018 10:38)