IVAN_skok_18С първото си участие на Национално първенство Иван Божилов спечели два златни медала в атлетиката. Възпитаникът на АСКЛА Сливен и треньора Стефан Станев се поздрави с титлите в хоризонталните скокове. В първия ден от надпреварата за юноши и девойки под 18 години той бе над всички в тройния скок като регистрира резултат от 14.16 метра, а днес в скока на дължина грабна златото с 6.71 метра.

  • Tashev_skok_18

С по две отличия приключи надпреварата и за още двама атлети от сливенската школа. Димитър Ташев, с треньор Атанас Иванов, се окичи със сребърен медал на скок дължина с 6.60 метра, а в скока на височина се нареди трети със 188 см, като титлата спечели Габриел Митов от „Спринт”-Ч.бряг със 194 см.

  • Karim_final_18
  • Dakata_start_18
  • shtafeta_nagr18

В бягането на 400 метра Карим Незами спечели бронза, като във финала финишира за 52.33 сек. Възпитаникът на Илиян Данев се окичи с бронз и като част от квартета в атрактивната щафета на 4х400 метра, заедно със съотборниците си Димитър Илиев, Йордан Иванов и Димитър Атанасов.

  • Valentina_nagr_18

Медал с бронзов оттенък извоюва и Валентина Тодорова на копие с 35.17 м, с треньор Валентина Желязакова, а на гюле се класира шеста.

Сред финалистите се наредиха още Димитър Илиев – четвърти на 100 метра и личен резултат на 200 метра, Михаил Петров – пети на гюле, Петър Йовков – пети на скок дължина.

Седмокласничката Симона Стоянова с първото си състезание се включи в надпреварата със значително по-големите по възраст, показа потенциал и  завидни резултати в спринта на 100 и 200 метра.

  • Grupa_Iliyan_18
  • Mitko_sprint18
  • Mitko_100m_18
  • Ivan_Stanev_18

Националният шампионат за младша възраст бе първото състезание на открито от серията. На Националния стадион „Васил Левски” стартираха близо 900 атлети от цялата страна. В двата състезателни дни, съпътствани и със слънце, и с вятър и дъжд, при оспорвани надпревари се определиха шампионите и медалистите. След две седмици предстои шампионатът за момичета и момчета до 14 години, Балканиада за младша възраст, няколко Международни турнира от календара на БФЛА, а след тях е първенството за старша възраст на 16 и 17 юни.

Националният шампионат за мъже и жени, както и шампионатът за момичета и момчета под 16 години, ще бъдат на 7 и 8 юли.

Горещо лято и нови очаквания за успех предстоят за състезателите в атлетиката.