BASKET-LEVSKI_LUKOIL_18Левски Лукойл победи Балкан в Ботевград с 86:85 в мач номер 4 от финала на Националната баскетболна лига при мъжете. Така резултатът в серията е 3-1 победи за "сините", като мач номер 5 на 1 юни от 18:00 часа в зала "Универсиада" в столицата става излишен и няма да се играе.

Христо Захариев вкара 26 точки за Балкан, докато за Левски най-резултатен бе Божидар Аврамов с 18.

Треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов коментира победата над Балкан (Ботевград), която осигури на „сините“ титлата в Националната Баскетболна Лига.

„Днес с Божията помощ спечелихме. Съперникът изпусна два удара под коша, защото всички ние се бяхме изправили срещу злото и омразата. В продължение на 5 месеца всички, с изключение на няколко клуба, но три от оновните клуба през цялото време сееха омраза и завист към нас и всичко това, което те правиха, Господ им го върна. Защото, ако в три мача ние бяхме по-добрия отбор, то днес Балкан игра на гребена на емоцията, имаше един фантастичен Захариев, но видяхте един невероятен Левски, който се върна от -15 точки и когато накрая съдбата беше в ръцете на Господ, Той си каза тежката дума. Няма как с толкова омраза срещу нас", заяви треньорът.

"Ние не сме правили фалити, ние само сме направили нещо, за да го има баскетбола в София. Искам да благодаря на страшно много хора, но сега едва ли ще мога да се концентрирам. Благодаря на всички, които дочакаха своя миг. Мога да кажа, че работих с отбор, в който всички играчи преглътнаха егото си и сега искам да отбележелите, че това е отборът на Лукойл и съм убеден, че това е най-сладката титла за г-н Златев, както съм убеден и че тази титла е титлата спечелена с най-много български минути“, каза още Папазов.