leka_atletika_skok_dev18Финалите в два спорта от програмата на Ученическите игри ще се проведат в Сливен.
От утре, 31 май, в зала „Васил Левски” започва надпреварата в турнира по баскетбол за момичета 5-7 клас. Участват 10 отбора от страната, които се представиха най-добре в общинския, областния,зоналния кръг и сега ще мерят сили на финалите. Сливен се представя от отбора на ОУ „Д-р. Иван Селимински“, под ръководството на учителя по физическо възпитание  Гончо Стоянов. Шампионът и неговите подгласници ще станат известни на 3 юни.

В събота и неделя, 2 и 3 юни, предстоят финалите и за лекоатлетите в групата 5-7 клас – момичета и момчета. Състезанието ще се проведе на стадион „Хаджи Димитър”. Двадесет отбора, победители във всяка една от зоните в България,  ще се включат в заключителната надпревара.

Отборите на Трето училище "Д-р Иван Селимински" при момичетата и при момчетата,под ръководството на преподавателя Гончо Стоянов, ще  представят домакините в тази проява.
Състезателите ще премерят сили в два дни в дисциплините 100 метра, скок дължина, скок височина, тласкане  гюле, 400м, 800 метра и в щафетните бягания на 4х100 метра.
Началото на турнира в събота е от 9.30 часа.

След седмица, 9 и 10 юни,  Сливен отново ще бъде домакин на финални състезания по лека атлетика, но за юноши и девойки  8-10 клас. Отборите, добили право да представят града са ППМГ „Добри Чинтулов“ в дамското направление, с ръководител Николай Бъчваров и ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ в мъжкото направление, с ръководител Ивелина Колева.

Финалните състезания в Сливен се организират от ОК „Спорт в училище”, с помощта на АСК по лека атлетика – Сливен и баскетболните клубове в града, с подкрепата на Община Сливен.