leka_atl_Beroe_turnir18Радослава Мавродиева направи силно състезание по време на Международния турнир по лека атлетика „Самарско знаме” в Стара Загора. Състезателката от Сливен постигна в дисциплината тласкане на гюле 18.60 м в най-добрия си опит. Този резултат я нареди на шесто място в ранглиста на Стария континент за сезона.
Мавродиева отдавна е с покрит норматив за участие в предстоящото Европейско първенство в Берлин през август, а в Стара Загора потвърди добрата си форма.

На стадиона под "Аязмото" сили мериха и други атлети от Сливен, но предимно от по-малките възрастови групи, както и състезатели от Катар, които са на подготовка в Сливен под наставничеството на специалиста в спринта и хърделите Янко Братанов.

В спринта на 100 метра 16-годишният Абдул Азис Салем /Катар/ финишира трети с резултат от 10.63 сек. Пред него се наредиха шампионът на България при мъжете Денис Димитров с резултат от 10.28 сек и покрит норматив за Европейското първенство през август и Петър Пеев с 10.35сек, също покрит европейски норматив.

При мъжете в бягането на 400 метра победи Мохамед Алнур /Катар/ с резултат 47.53 сек.

В тласкането на гюле при жените втора подгласничка на Радослава на почетната стълбица стана 16-годишната й съотборничка Кристиана Куртева с резултат от 10.14 метра.

Над 200 състезатели събра 18-тото издание на Международния лекоатлетически турнир „Самарско знаме” в Стара Загора. Той се организира от Спортен клуб по лека атлетика „Берое“, със съдействието на Община Стара Загора и Българската федерация по лека атлетика.