leka_atlet_5_7_18UСлед двата състезателни дни в турнира по лека атлетика от Ученическите игри, в групата 5 -7 клас, призовите места на стадион „Хаджи Димитър” заеха представителите на ОУ „Иван Вазов” - Харманли в дамския профил и на ОУ „Васил Левски” -  Разград в мъжкия.

За отбора на Харманли това е пета поредна титла и общо девета в изданията на проявата. Разград печелят с рекорд от 11 медала за отбора в това издание и с актив над 60 точки пред втория тим.

На втори места се класираха ОУ „Иван Вазов” - Провадия  при момичетата  и СУ „Отец Паисий” – Самоков при момчетата, а трети се наредиха съответно СУ „Никола Вапцаров” -  Пловдив  и ОУ Любен Каравелов”- Бургас.

Отборите на Трето училище "Д-р Иван Селимински" при момичетата и при момчетата представиха домакините, като заеха десето и седмо място.

За поредна година Сливен бе домакин на финалните състезанията от Ученическите игри. Над 200 момичета и момчета от 20 отбора от страната участваха на стадион "Хаджи Димитър".

Победителите по дисциплини:

100 м – момичета и момчета

Веселина Димитрова - Пловдив  с 12.52 сек
Димитър Христов –Варна с 11.98 сек


400 м – момичета и момчета

Изабел Крамарска - Самоков с 62.56 сек
Мерт Хамдиев – Разград  с 56.41 сек

 

800 метра – момчета

Мехмед Мехмед – Разград  с 2.11.45 мин

 

скок дължина - момичета и момчета

Изабел Крамарска - Самоков с 4.99 м
Лъчезар Вълчев - Разград  с 5.45 м

скок височина - момичета и момчета

Раиса Тодорова – Провадия  със 155 см
Лъчезар Вълчев – Разград със 165 см


тласкане гюле – момичета и момчета

Деря Александрова – Провадия  с  9.71м
Илиян Филипов – Габрово с 13.76 м

щафета 4х100 метра - първо място за отбора на Русе при момичетата и за състава на Бургас при момчетата.

Проявата се организира от ОК „Спорт в училище – Сливен’06” и се проведе с помощта на АСК по лека атлетика – Сливен.

В края на следващата  седмица /9 и 10 юни/, отново в Сливен, ще се проведат Републиканските ученически финали и в по-голямата възрастова група – 8-10 клас. Домакините ще бъдат представени при девойките от ППМГ „Добри Чинтулов“ с ръководител Николай Бъчваров и ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ в мъжкото направление, с ръководител Ивелина Колева.