ucen_igri_dev_8_10kl_18Представителите на Харманли при девойките и на Варна при юношите спечелиха титлите в отборното класиране на 34-тите финални състезания по лека атлетика от Ученически игри’18 за 8-10 клас.

  • ucen_igri_un_8_10kl_18

Проявата за пореден път се проведе на ст. „Хаджи Димитър” в Сливен. Участваха победителите във всяка една от четирите зони на България.

Отборите на ПМГ "Добри Чинтулов" при девойките и на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” при юношите представиха  домакините в тази проява. След като  при момичетата тимът беше шампион преди година и участва на Световно първенство, в това издание без най-добрите си състезателки, зае 9-та позиция. Юношите са 5-ти. По дисциплини съставите от Сливен спечелиха една титла, два сребърен медала и две бронзови  отличия.
Отличените са Джесика Рачева – сребро на 100 метра и бронз на 200 метра, Ивайло Господинов – златен медал на скок дължина, Яни Стоянов – сребро на скок дължина и Михаил Петров –бронз на гюле

Близо 180 състезатели от 20 отбора премериха сили  в дисциплините 100 метра, скок  дължина, скок височина, тласкане на гюле, 200м,  400м , 800 и щафети 4х100 метра.

Всички отбори получиха купи, а класиралите до трето място медали за всеки един от тима и купа за учебното заведение, което представя.

В индивидуалното класиране първите трима от всяка дисциплина се изкачиха на почетната стълбица, за да се зарадват на медали и грамоти.

Проявата се организира от Българска асоциация спорт за учащи (БАСУ) и се проведе с помощта на ОК „Спорт в училище’06”-Сливен и АСК Лека атлетика – Сливен