futbol_koka-kola1350 деца ще вземат участие в турнира по футбол  „Млади надежди“ за деца, родени през 2009, 2007 и 2006 г..

Надпреварата започва днес в Сливен и ще продължи до 14 юни.

Турнирът е част от кампанията „Хайде да ритаме“ за подкрепа на детския, девически и юношески футбол на Българския футболен съюз.

Най-добрите 24 отбора от четирите футболни зони в България – София, Пловдив, Варна и Велико Търново участват в проявата, като всяка зона ще бъде представена от два тима.

Отборите са разделени в две групи от по четири тима, които играят по системата всеки срещу всеки, за да определят класирането в групата от 1-во до 4-то място за Футбол 5,7 и 9.

Втората фаза на турнира ще противопостави отборите от двете групи, като за 7 и 8 място ще играят четвъртите отбори, за 5 и 6 място третите, за 3 и 4 място вторите и за 1 и 2 място първенците в групите.

Призьорите ще бъдат наградени с купи и медали, а всички отбори ще получат топки, които са осигурени от Българския футболен съюз.

Откриването на турнира е тази вечер от 18:30 часа на стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен.

Целта на турнира е създаването на условия, при които децата в най-ранна възраст да се запознаят с правилата на играта футбол, да се разпространяват и утвърждават принципите на честната игра, колегиалност, взаимопомощ и морал, като пример за всестранно развитие на младите таланти.