Drift_sl18Първият кръг от Българския дрифт шампионат се проведе на писта „Бършен“ край Сливен. Пред многобройната публика участниците демонстрираха майсторство зад волана.

Участваха 32 отбора, включително и лидерът в Drift King of Europe - Павлин Пенев, както и миналогодишните шампиони в двата класа Про 1  - Стефан Стефанов и Про 2 - Иван Божков, който води в румънския шампионат в клас Про 2.
Иван Божков е най-новата надежда в българския дрифт шампионат и ще вземе участие в клас Про 1.

Сред официалните гости на проявата бяха заместник – кметовете Румен Иванов и Стоян Марков.
Организатор на проявата е Автомобилен спортен клуб „Скорпион“, с подкрепата на Община Сливен и спонсори.

От своя страна домакините обявиха:

Ние, от АСК Скорпион, като организатори на I кръг от Българския Дрифт Шампионат - Sliven Drift, искаме да изкажем най-топли благодарности към всички помогнали за реализиране на събитието, както и на всички пилоти участвали с желание или нежелание в нашия кръг. Специални благодарности на БФАС наблюдателите, които в първия момент в които видяха, че може да има проблеми бяха до нас, за да ни помогнат и да подадат ръка, за да не се издъним.

Специални благодарности и на всички състезатели, които помогнаха с каквото могат на съодборниците си и бяха отзивчиви към техните проблеми или недостатъци. Благодарим и на първенците, че успяха да издържат до края на състезанието.