rally_Tvardica1814-тото издание на рали ‘Твърдица" ще се проведе утре и в неделя /7 и 8 юли/. Автомобилната надпревара е първи кръг от календара на БФАС.
30 екипажа са подали заявки за участие.
Под №1 са шампионите за 2017 г. – екипажът на Марина Моторспорт Тихомир Стратиев/Добрин Борисов с Пежо 208 R2.

Под №2 са Григор Григоров/Даниел Миленков от Григоров Рейсинг с Пежо 208 R2. С №3 са  Йордан Атанасов/Янаки Янакиев с Мицубиши Лансър Ево 9.

Общата дължина на  ралито е 214 км, от които 96.69 км са състезателни и са разделени на 7 скоростни етапа. Състезанието e в два дни. В събота (7-ми юли) от 16:00 ч. на площад „Свобода” в Твърдица ще бъде даден церемониален старт от подиума на състезателната арка и под аплодисментите на публиката, екипажите на участващите пилоти ще се отправят за последни приготовления преди същинското начало на надпреварата.
В 17.40 ч. е старта на първи скоростен етап "Предела" (23.55 км) и "Боров дол" (7 км), след които следва атрактивния градски специален етап.

През втория състезателен ден (неделя 8-ми юли) предстои пилотите да преминат почти 64 –ри състезателни километра на спускане през Твърдишкия балкан, за да стигнат отново до подиума на официалната арка.
Скоростният етап 4/6 - "Чумерна" ще бъде като загрявка за екипажите преди сериозният "Твърдица" (24 км.), който ще стартира от разклона за хижа Чумерна и ще финишира в Твърдица.
След направена обиколка в Балкана, екипажите ще имат кратка почивка в зона за прегрупиране и 30 минутен сервиз, за да се подготвят за повторно атакуване на планината и борба за бонус точки в седмия етап „Твърдица“ – Power stage.

Състезанието, което миналата година получи най-много точки в оценката от всички ралита в България, отново ще посрещне хиляди гости на едноименния балкански град и най-верните привърженици.