Jivko_final_18_07При единствения си старт за сезона Живко Стоянов спечели титлата в бягането на 400 метра от Националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени в столицата.
Сливналията, състезаващ се за „Дунав”, лекува контузия от зимния сезон и при първото си излизане на пистата на открито успя да се пребори за златното отличие в дългия спринт като записа време от  48.20 сек.
Втори финишира Стефан Стефанов от „Берое” с 48.33 сек. Трето време даде Жоро Жоров от „Академик” с 48.94 сек.

  • Iliyan_Jivko_nagr

През първия състезателен ден от надпреварата на стадион „Васил Левски” победа извоюва и Момчил Караилиев. В тройния скок състезателят АСКЛА „Сливен” постигна 16.50 метра, резултат, който му донесе титлата.
Сребърният медал спечели Георги Цонов от „Ботев” – Пловдив с 16.17 метра, а Румен Димитров от „Локомотив” - Пловдив с 16.13 метра е бронзов медалист.

 

  • Momchil_07_18

Успоредно с шампионата за мъже и жени на Националния стадион се провежда и първенството за момичета и момчета под 16 години, където за Сливен отличие със сребърен оттенък донесе Валентина  Тодорова. В тласкането на гюле тя постигна 11.13 метра. Шампионка в дисциплината с 12. 25 стана Михаела Йорданова от „Хаммер” – Трявна.

  • sm

Състезанието продължава и през днешния ден, като се очакват още титли и медали за атлетите от Сливен.