Leka_atl_RadoslavaС личен резултат за сезона Радослава Мавродиева победи в надпреварата на тласкане гюле от Националния шампионат по лека атлетика в столицата.

Състезателката на АСКЛА Сливен прати уреда в най-добрия си опит на 18.63 метра. Постижението тя регистрира във втория си опит. След това Мавродиева записа 18.39 м,   няколко фаула, а последното излизане в сектора го отказа. Успехът й я прави фаворит за титлата на Балканите след две седмици, като първенството ще се проведе в България, а домакин е Стара Загора. Подгласнички на Радослава в националната надпревара станаха  Рената Петкова (КЛАСА) с  13.65 м и Михаела Петкова („Дунав“ – Русе) с  11.56 м.

В същата дисциплина при мъжете над всички бе друг сливналия  Георги Иванов, сега състезаващ се за Добрич. Националният рекордьор победи с 18.55 м. Втори се класира Михаил Михалев (КЛАСА) с 15.91 м, а трети Галин Костадинов от  „Добрич“ с 15.60 м.

Юношата Жулиен Монев спечели титлата в десетобоя при мъжете. За успеха той събра  актив от 6027 точки. След него останаха Васил Власов („Атлетик“ – София) с 5732 точки и и Константин Йорданов (ЦСКА ) с 4846 точки.

Четвъртата титла за сливналии от втория състезателен ден на атлетическата надпревара бе дело на Яни Стоянов. Той спечели златното отличие в скока на дължина при момчетата с 6.46 м. Среброто бе за Иво Йорданов от „Чендини” с 6.24 м, а бронза за Красимир Кирчев от „Галакси” – Пловдив с 6.22 метра.