Basketball-BallХаос цари около новия сезон в Националната баскетболна лига. Заявки за участие ще се приемат чак до 1 септември, стана ясно по време на Общото събрания на лигата.
Заради неяснотата около бъдещето и бюджетите на някои от клубовете, предвиденото приемане на календар за следващата година не се осъществи. По тяхна молба решението се отложи до септември, съобщиха от НБЛ.

Веднага след крайната дата 1 септември ще бъде изготвена и програмата за първенството, която НБЛ предварително ще оформи за различен брой отбори. На Общото събрание вчера присъстваха представители на всички 9 клуба.

Събранието одобри проектобюджет за сезон 2018/19, като се договори за намаляване на разходите. Депозитът за клубовете ще остане в същия размер или по-малък, като те ще плащат издръжката на административния орган на Лигата. Отборите ще имат вноска за съдийски разходи всеки месец, за да се избегнат задължения подобни на миналия сезон.

Таксата за картотекиране на чужденци остава без промяна. Текстът за служебна загуба също остана непроменен. В същото време стана ясно, че Суперкупата на България при мъжете ще е в първите две седмици на септември. Първоначалното предложение бе за 5 октомври в Пловдив, но датата бе отхвърлена заради мачове от шампионата, евротурнирите и такива на националния отбор.

Ръководството на шампиона Левски Лукойл декларира, че няма против да играе и в Ботевград, така че това е вторият вариант за домакинство на мача срещу носителя на Купата Рилски спортист./"Меридиан мач"