Katar_start_sprint_Sl_18Мохамед Алнур записа личен резултат в бягането на 400 метра на стадион „Хаджи Димитър” в Сливен. Атлетът от Катар спря хронометрите на 46.80 сек по време на открит старт на спринта под Сините камъни.

Проявата се организира от АСКЛА Сливен, в която се включиха и състезатели от клуба домакин.

  • Katar_atl_Sl_start_2_st18
  • Katar_atl_Sl_vreme_18

Катарецът е на подготовка в Сливен, заедно с няколко свои съотборници и личният им треньор Янко Братанов, който работи в Катар и е един от най-успешният български треньори, доказал се извън граница.

Спринтьорите провеждат на стадион “Хаджи Димитър” част от лагера си. Те тренират на базата в комплекс “Хаджи Димитър”, а през периода участваха и в някои от първенствата и турнирите от вътрешния календар на БФЛА.

На подготовка в Сливен е и една от младите надежди на катарската атлетика. Абдул Азис Мохамед е на 17 години и само от няколко месеца е в леката атлетика, като преди това е тренирал футбол. За кратката си съвместна дейност с Янко Братанов, Абдул Азис зае първа позиция на 200 метра с 21.46 сек на азиатската квалификация, което е спечелена квота за участие на Младежките олимпийски игри в Аржентина през октомври.
В рамките на седмица той зае и 4-та позиция на Азиатското първенство за младша възраст с личен резултат от 21.13 сек, а вчера при по-големите, на Световното първенство за старша възраст достигна до полуфинал, заемайки 10-та позиция с 21.20 сек.

  • Katar_atl_Sl_Yanko_st18

За възпитаниците си Янко Братанов казва, че са талантливи, упорити и качествени състезатели.

„Те са млади момчета. Абдул Азис се подготвя за Олимпиадата в Аржентина, а Мохамед Алнур се бори за място в отбора на Катар за Азиатските игри. Доволни сме от условията тук. Затова толкова година сме на лагери в Сливен. След няколко дни заминаваме за Малайзия, където продължаваме подготовката си за предстоящите стартове.
Благодарни сме на атлетическия клуб в Сливен, че организира този открит старт, за да проверим моментните си възможности”, каза още Братанов.

Открития старт на стадиона в Сливен изгледа представителят на Катарската атлетическа федерация Абдурахман Султан ал Нуби, както треньори, деятели и състезатели от местния клуб.

  • Katar_atl_Sl_Yanko_Nuby_18
  • Katar_atl_Sl_Yanko_Nuby_Moxamed_18