leka_atl_Beroe_turnir18Ивет Лалова-Колио няма да участва на Балканиадата по лека атлетика за мъже и жени в Стара Загора в петък и събота. Причина за решението й е мускулно разтежение. Атлетка обяви за отказа в страницата си във “Фейсбук”.

Ивет прецени, че най-важното й състезание за сезона е Европейското първенство в Берлин през август и не иска да рискува преди него. 

В съобщението на Ивет се казва:
“Здравейте приятели! Леко мускулно разтежение промени изцяло моите планове и възпрепятства участието ми на Балканиадата в Стара Загора. Правя всичко възможно, за да съм отново на 100% за Европейското първенство в Берлин, което е най-голямата цел за сезона.
С нетърпение очаквах да бягам отново пред родна публика и да се видя с много от вас на стадион „Берое”, където имам прекрасни спомени.
Благодаря за вашата подкрепа и желая от сърце успех на целия отбор”.

По предварителна информация в Стара Загора се очаква да стартират сребърната олимпийска медалистка в скока на височина Мирела Демирева, Габриела Петрова /троен скок/, сливналийката, която е сред най-добрите в Европа в тласкането на гюле  Радослава Мавродиева, както и Момчил Караилиев /троен скок/, Живко Стоянов /400м/,  Георги Иванов /тласкане на гюле/ и Жулиен Монев /десетобой/.

В Стара Загора ще участва и рекордьорката на Сърбия в скока на дължина Ивана Шпанович, бронзова олимпийска медалистка от Рио, с  два сребърни медала от световните шампионати на открито.