tenis_M_T_12_С 18 български победи (11 на сингъл и 7 на двойки) започнаха надпреварите в основните схеми на Международния турнир по тенис до 12 г. в Сливен. Проявата се провежда на кортовете на ТА "Спорт палас".Тя е от трета категория на Тенис Европа и е част от календара на националните ни отбори по програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант" на БФ по тенис и нейните партньори.

С две победи се поздравиха Георги Георгиев (ТК „Свиленград") и Павел Маринов (ТК „Супер спорт", Варна). Двамата спечелиха мача си на двойки срещу молдовски тандем с 6:1, 6:2, след като преди това бяха победили и на сингъл. Георгиев не даде нито гейм на рускана Данийл Белинский – 6:0, 6:0, а Маринов се справи с 6:4, 6:2 с Рузгар Юнтен от Турция.

Борбата на сингъл продължават Йоана Константинова (ТК „Плевен 90"), Александра Габровска (ТК „15:40", София), Елизара Янева (ТК „Академик 83", Пловдив), Маздрашки (ТК „Егалите", Несебър) и Александър Василев (ТК „15:40", София) –деца от проекта „3Т", както и Десислава Меразчиева (ТК „Роза", Казанлък), Биляна Милчева (ТК „Левски", София), Ангел Владов (TK "Супер Спорт", Варна) и Робен Гавани (ТК „Сливенград").

Днес първи мачове от турнира играят още 9 момчета и 8 момичета от България.