atl_slivenНай-добрите български  атлети са с квоти за участие на Европейското първенство по лека атлетика в Берлин в началото на август, стана ясно седмица преди да изтече срокът за покриване на нормативи.
Това са спринтьорите Ивет Лалова, Инна Ефтимова, Денис Димитров и Петър Пеев, състезателите на троен скок Габриела Петрова, Александра Начева, Момчил Караилиев и Георги Цонов, Митко Ценов на 3000 метра с препятствия, Мирела Демирева в скока на височина и Радослава Мавродиева в тласкането на гюле.
Покрит норматив от миналата година има и Георги Иванов на гюле, а Милена Миткова почти сигурно ще попадне на Европейското заради мястото си в ранглистата.

България спечели 5 златни, 5 сребърни и 7 бронзови медала на Балканиадата в Стара Загора, пето постижение от всички 18 държави. Най-много отличия спечели Румъния - 9,8,6, следвана от Гърция - 8, 9, 5, Сърбия - 8,2,2, и Турция - 5, 6,8.

Сан Марино е с подадена молба за член на Асоциацията, която вече се нарича Балканска атлетика и приятели, след като в нея влязоха Израел и Украйна.
През септември ще бъде разгледана молбата на тази държава, която се намира в сърцето на Италия.