Futbol_OFK_Sliven_19gПърва контрола от предсезонната си подготовка изиграха юношите на ОФК Сливен. На стадион „Хаджи Димитър” „воеводите” завършиха 3:3 с отбора на „Янтра” .

Двата тима са в лагерна обстановка под Сините камъни и са част от програмата на БФС и Министерството на спорта за подпомагане на юношеските отбори от Елитните групи.
Освен „Сливен” и „Янтра” на лагер в комплекс „Спорт Палас” са отборите на „Нефтохимик” и „Черно море”.

Съвместната подготовката на четирите тима ще продължи до 5 август, като предстоят още контроли. По програма днес следобед от 18 часа играят „Черно море” – „Нефтохимик”.

На 1 август от 10 часа „Сливен” среща „Черно море”, а от 18 часа – „Нефтохимик” – „Янтра 1919”.
Последните проверки от лагера са на 4 август, когато от 10 часа „Черно море” ще играе с „Янтра 1919”, а от 18 часа „Нефтохимик” – „Сливен”.

През настоящия сезон юношите на "Сливен" до 19 години ще се състезават в Елитната група. Първенството започва на 11 август, а първия им съперник е „Марек”. "
25 са футболистите от Сливен, които са в подготовка за настоящия сезон на Елита. По-голямата част от тях са ученици на Спортното училище в града.  
От клуба обявиха, че вратите са отворени за нови попълнения. Желаещите могат да опитат и да бъдат част от клуба и отбора.
За четвърти сезон треньор на старшата възраст е Милен Стоянов.
Директор на ДЮШ на ОФК Сливен е Лъчезар Дойчев.

Юношите от по-малките възрастови групи, до 15 и до 17 години,  ще играят в Зона "Стара Загора", като в близките дни ще бъдат обявени и имената на треньорите за тези два отбора.