Rally_Sliven_18_pregledТридесет и четири екипажа преминаха административната проверка и техническия преглед преди старта на 38-то рали „Сливен” - втори кръг от Националния рали шампионат и четвърти кръг от Балканския рали трофей на ФИА.
Чуждите екипажи, които ще стартират в състезанието са 9 - по три от Румъния и Гърция, един от Полша и смесен екипаж от Швеция и Дания.

Бройката на стартиращите екипажи спадна заради неявяването на трите сръбски екипажа, които подадоха заявки за участие, но не пристигнаха в Сливен. Те не са изпратили и обяснение до организатора за отказа си от участие.

През седмицата стана ясно, че синът на Дан Гъртофан Андрей няма да стартира заради катастрофата на баща си. По този начин пропаднаха плановете и на Екатерина Стратиева, която трябваше да наеме автомобил заедно с румънеца.

Технически проблеми в автомобилите спряха Стоян Мечков / Димитър Трифонов (Renault Clio Maxi, E1), Щилян Тенчев / Златин Басмаджиев (Citroen C2, RC 4), Марио Попов / Даниел Мечикиян (Ford Fiesta ST, E1), Красимир Кръстев / Тодор Стойков (Citroen Saxo, RC 5) и Роман Георгиев / Георги Гаджев (Citroen Saxo, RC5).

Две автомобила от едномарковия шампионат на Моторспорт Академия също не пристигна - това са грузинците Александър Ломадзе и Мевлуди Меладзе, и италианците Клаудио Бакела / Масина Палита.

Рали "Сливен" стартира днес в 16.30 от площад "Хаджи Димитър", а първият скоростен етап около гарата в града е в 19.32 часа.