Izprevari_lifta18Димчо Мицов ("Рилски атлет" Самоков) и Антония Маринова от София са тазгодишните победители при мъжете и жените в атрактивното състезание по планинско бягане  "Изпревари лифта 2018".

Мицов финишира с време 15.42 мин от начална станция на лифта в Драгалевци до междинната на "Бай Кръстьо". Маринова пък постигна резултат от 21.30 мин.

Успехът е първи за Мицов в надпреварата. Въпреки доброто темпо Димчо не успя за 57 секунди да изпревари лифта и да вземе 1000 лв от джакпота. Втори остана медалистът от Балканиадата по лека атлетика Иво Балабанов ("Атлет" Мездра) - 15,48 мин.
Трети е победителят в състезанието от 2016-Та година Шабан Мустафа (ОСКЛА "Шампион" Сунгурларе) със 17.14 мин.

Поради контузия не стартира един от фаворитите Кирил Николов-Дизела.

Участие в състезанието взеха 91 души (21 за джакпота и 70 в масовия старт). Те можеха да избират по кое от двете трасета да стартират.
По-трудното бе с денивилация от 411 м (дължина 1,8 км), а по-лекото с 425 м денивилация и дължина 2,3 км.

Въпреки, че не победиха лифта, но слязоха под 16 минути Мицов и Балабанов бяха наградени от главния организатор на състезанието Радослав Пеев ("Витоша ски") с чекове съответно за 700 и 400 лв, както и с награди от Fibank.

"Участвам в "Изпревари лифта" от 4 години и винаги го правя с голямо удоволствие, защото организацията е на високо ниво.Тази година като, че ли ми беше най-леко. Очаквах този резултат, но догодина ще го подобря, защото ще изчистя доста грешки от подготовката си", коментира след финала Димчо Мицов.