leka_atl_momchil_karailiev16„Имам остра болка в ребрата, която не ми позволява да скачам”, заяви Момчил  Караилиев при загрявката си за квалификацията на троен скок на Европейското по лека атлетика в Берлин.

Сливналията излезе на пистата, но след няколко загряващи скока отказа състезанието и напусна стадиона преди да е започнала същинската надпревара.

Травмата му е в областта на ребрата, получена преди повече от седмица, а пътуването до Белин бе до последно под въпрос. Все пак с треньора си Атанас Иванов решиха да заминат за шампионата на Стария континент. Положиха всичко възможно да се  облекчи състоянието на атлета с лекарски и рехабилитационнен екип, но  болката го отказа от скове на  шампионата.

„Опитах всичко. Най-много ме е яд, че завърших сезона като контузен. .Благодаря на  Дани Крумов, Симоне Колио и д-р Лозанов. Опитаха всичко, за да ме върнат на пистата. Съжалявам. Квалификацията бе елементарна. Пистата е страхотна. Бил съм и преди на този стадион и съм съигал до финал, но, уви”, каза още Караилиев.

През сезона Момчил има регистрирано постижение от 16.56 м.
След квалификацията в тройния скок финалът се затвори от Томаш Вешелка (Слвк) от 16.41 м.
Най-силният резултат даде Копейо (Азер) с 16.82 м.

Последна промяна (Петък, 10 Август 2018 15:11)