Rekord_Kom_Emine18Божидар Антонов записа нов рекорд при преминаването на 600-те километра от връх Ком до нос Емине, съобщи екипът му в социалната мрежа. Ултрамаратонецът подобри постижението на Кирил Николов-Дизела от 2015 г. Тогава най-добрият български състезател в планинското бягане измина разстоянието за 4 дни, 13 часа, 5 минути и 30 секунди.
От екипа на Антонов поясняват, че той е имал преднина от около пет часа по средата на дистанцията, като скоро ще бъде обявен резултатът му.

"Винаги може да се смъкне още малко от времето. Всеки трябва да изчиства грешките от предишните си опити. Нужни са воля и дух, защото това е трудно предизвикателство", каза Антонов пред Би Ти Ви. Той допълни, че в бъдеще ще се опита да измине предизвикателството за под 4 дни.

Близо три десетилетия най-доброто постижение на Ком - Емине се държеше от Любомир Палакарчев, който изминава маршрута за 5 дни и 14 часа през 1987 г. В началото на август 2015 г. Антонов подобри рекорда с три часа, а две седмици по-късно Кирил Николов-Дизела смъкна 21 часа от резултата.