atl_SalvaAbasAli_Bahrein18Отборът на Бахрейн, в състав Али Камис, Абас Абас, Кеми Адекоя и Салва Насер,  спечели златния медал в смесената щафета на 4 по 400 метра на Азиатските игри в Джакарта с време 3:11.89 минути.

И четиримата атлети са откритие на треньора Янко Братанов и докато специалистът  бе наставник в Бахрейн, те проведоха голяма част от подготовката си в Сливен и участваха на Международни турнири и шампионати в България, като със своя колорит и високи постижения оставиха следа у специалисти и любители в родната атлетика.

На игрите в Джакарта на второ място в смесената щафета се класира  Индия с 3:15.71, а на трето Казахстан с 3:19.52 минути.
Смесената щафета на 4 по 400 метра дебютира в програмата на Азиатските игри.

Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) експериментира с нови дисциплини, а тази щафета се проведе за първи път миналата година на световния шампионат по щафетните бягания на Бахамите.

Смесената щафета на 4 по 400 метра, която е съставена от двама мъже и две жени, е включена в програмата на летните олимпийски игри в Токио през 2020 година.