Tenis_Bolyarka18pobediteiЙордан Ников и Богомила Колева са победителите в най-популярния тенис  турнир за смесени двойки в страната. 18-тото издание на „Болярка къп” се проведе в два дни в Сливен под патронажа на председателя на парламентарната комисия по земеделие Десислава Танева.

След серия от оспорвани срещи на второ място сред аматьорите се класира двойката Силвия Никова и Симеон Кисьов. Третото място си поделиха Илиана Воденичарова/Петър Лазев и Надя Савева/Иван Притъргов. Организаторите връчиха награда за най – много пропътувани километри за участие в надпреварата. Получиха я  Живко Турманов, пристигнал от Лондон, за да участва в състезанието, както и Мариана Грозданова от Благоевград.
Награди бяха връчени и в категориите „Ветеран“, „Дебютант“, „Най – атрактивен участник“ .

  • Tenis_Bolyarka22_18pobeditei
  • Tenis_Bolyarka33_18pobeditei

Повече от 80 смесени двойки участваха в „Болярка къп“ – 2018, като бяха представени всички клубове в страната. Поради огромния брой участници срещите се играха на трите бази в града - кортовете на ,,Спорт Палас”, ,,Сливен-92” и ,,АТП” /в градска градина/. Участниците бяха разпределени в 16 предварителни групи от по пет двойки.

Кметът Стефан Радев и народният представител от ПП ГЕРБ – Сливен Десислава Танева наградиха победителите, които получиха купи и предметни награди, а всеки от участниците - лични сувенири от „Болярка”.

Радев благодари за отличната организация на „Болярка тенис къп“, както и на спонсорите, които вече 18-та поредна година провеждат най-голямия любителски турнир в България. Кметът обяви, че до края на следващата година ще приключи ремонтът на зала „Асеновец“. Съоръжението ще може да се ползва, както от представители на всички видове спорт, така и от любителите на тениса през зимата. Вече е приключило изграждането на отоплението на покритата лекоатлетическа писта и баскетболната зала в града.