Sportno_18_19godinaС 250 ученици и церемония по издигане на националния флаг започна новата учебна година за Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен. Прага на училището днес прекрачиха момичета и момчета, разпределени в 11 паралелки по няколко вида спорт.
Приемът в Спортното училище е след завършен пети клас по спортове утвърдени от Спортното министерство - борба, вдигане на тежести, лека атлетика, джудо, футбол, акробатика и самбо.

  • Sportno_otkr_18_19godina

„Ето, че настъпи моментът отново да прекрачите прага на училището, където ще се учите, ще спортувате и ще се забавлявате. И тази година ще запишете своите успехи и ще покажете, че имате възможност да бъдете сред най-добрите и в учението, и в спорта. Имайте вяра във Вашите учители. Успехите Ви са най-голямата им награда и мотивация за техните усилия“, заяви кметът Стефан Радев.

Приветствие към ученици, учители и родители отправи директорът на училището Наташа Иванова, която представи и поздравителния адрес от името на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.
Сред гостите бяха заместник – областният управител Димитринка Петкова, началникът на Регионално управление на образованието – Сливен д-р Бисерка Михалева,  носителката на сребърни олимпийски медали, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка Станка Златева, председателят на училищното настоятелство Ради Добрев, експерти от Общината и РУО – Сливен.

По традиция празничен водосвет отслужи отец Йоан.
В тържествената церемония участваха акробатките от Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“.