Xud_gimn_NevqnaБлизо 180 000 лева премии ще бъдат раздадени на гимнастичките ни за успехите, които постигнаха на Световното първенство в “Арена Армеец”. Нашите момичета от ансамбъла спечелиха злато на 5 обръча и бронз в многобоя. В отборното индивидуално класиране Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн грабнаха сребърно отличие, а в многобоя Тасева се нареди на шесто място. Всичко това носи парични стимули според инструкцията на министерството на спорта.

Резонно най-голямата премия ще бъде за постиженията на ансамбъла. Според таблицата на ведомството бронзът в многобоя ще донесе общо на Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Елена Бинева и Мадлен Радуканова 112 500 лева. Те ще приберат и още 40 500 за титлата на 5 обръча, която се причислява към олимпийски спорт, но в неолимпийска дисциплина.

Катрин Тасева ще получи премия от 8 бона за шестото си място в многобоя. Заедно с Владинова и Калейн те ще приберат и 18 900 лева за втората позиция в отборното, което е също неолимпийска дисциплина. Това прави общо 179 900 лева.

Треньорските щабове на грациите също ще бъдат зарадвани с премии от държавата, които се равняват на проценти от премиите на състезателките.