skokove_batut_pateka_Sini_kamuni18С 10 отличия завърши Купа “Независимост” за СК  по скокове на батут “Сини камъни” /Сливен/. Международната надпревара се проведе в Кюстендил. Участваха представители от Гърция, Грузия, Италия, националите на Украйна, и България.

Състезателката на сливенския клуб Магдалена Кисьова отново грабна златото. Тя се пребори и остави след себе си силната конкуренция от Гърция и Грузия. Кисьова, заедно със съотборничката си Силвия Петкова, играха и синхрон.

„За първи път, откакто съществува нашия клуб имахме участници и в синхронните двойки, тъй като нямаме условия в залата за тази дисциплина. Все пак представянето им беше отлично и пребориха 10 синхрона”, поясни треньорът Бояна Димитрова за Sliven-sport.com.
В синхронните двойки играха и Алекс Михалев и Георги Стефанов, но в по-голямата възрастовата група, където украинците участваха с националите си.

Отново на синхрон братята Пресиян и Самуил Въндеви заеха 3-то място. Индивидуалното на голям батут Пресиян зае 2-ро място, а на  двойния мини батут грабна златото. Втората позиция зае Самуил, само на няколко десети след брат си.

Деян Тодоров и Георги Стефанов си разделиха второто място на двоен мини батут, след като получиха еднакви оценки.
Мариета Тонева игра в по-голяма възрастова група,  където се окичи с бронз.

Кристина Стамова,  със  съотборничка от Стара Загора, са победителки на синхрон, а на двоен мини батут  Криси зае 2-ро място.
„За  изпълнението на своите серии тя получи 9.8т. Такава висока оценка не съм виждала досега на състезание. Криси вече е на лагер, където се готви за Световното през ноември в Русия”, сподели Бояна Димитрова.

„Това беше последното ни състезание за годината. Доволна съм от представянето на децата. Имат голям потенциал. За новия сезон ще работим още по - усилено. Благодаря и на родителите за подкрепата и помощта”, добави още треньорката на сливенския клуб.