borba_Ivan_Stefanov_18Надеждата за медал от шампионата на планетата при юношите Иван Стефанов отпадна още на старта на надпреварата. В категория до 86 килограма сливналията бе туширан от китаеца Данан Сюй.
Българският тим остана без медал от Световното в Търнава, Словакия. И последните ни двама представители загубиха на репешажите и не успяха да се преборят за отличието. В категория до 61 кг Хюсеин Бекир загуби от корееца Минсу Чо с 0:11, а при 125-килограмовите Даниел Веселинов падна от турчина Октай Гунгор с 4:16.

В същото време при мъжете борците ни обраха титлите от турнир в Румъния, последна проверка преди Световното в Будапеща (Унгария) от 20 до 28 октомври.

В свободния стил световният и европейски вицешампион от 2013-а Владимир Дубов (61), както и Мирослав Киров (74) станаха първи. В най-интересната схватка сливналията Мирослав Киров надви натурализирания чеченец Али Умарпашаев по точки.
Сребро добавиха Микяй Наим (57) и Енгин Исмаил (79), а бронз взеха Димитър Иванов (65) и  сливналията Михаил Георгиев (70).

В отборното свободняците станаха трети, а първи са домакините.

Надпреварата бе за изчистване на последните въпросителни около съставите за Мондиала в Будапеща. До шампионата на планетата националите в свободния стил се подготвят в Тетевен.