Sk_izk_nagr_17За седми пореден път в Сливен ще се проведе скоростно изкачване на Хамам баир по маршрут, водещ към паметника на местността. Спортната проява е под наслов “Напред и нагоре” и ще бъде на 6 октомври, събота, от 9.30 часа.
Час на събиране на участниците 9.00ч.
Организатор на традиционното вече изкачване е Ротари клуб – Сливен, съвместно с Община Сливен.

Домакините са изпратили покани до всички учебни заведения в региона. В състезанието не участват представители от Спортно училище „Димитър Рохов“.

Ще се състезават ученици от сливенските училища в шест групи от три възрасти - момичета и момчета 5-7 клас, 8-9 клас, юноши и девойки 10-11 клас.

Стартът на изкачването ще бъде в началото на пътя, водещ до Хамам баир, а финалът пред паметника. Трасето на състезанието е променено поради извършване на ремонтни дейности по стълбите, водещи до най-високата точка на местността.
Ще бъдат наградени  първите трима участника от всяка възрастова група.

Училището с най-много призови места от 1-во до 6-то в различните стартове получават Купата за отборен победител.

След приключване на състезанието ще бъде проведена томбола за участващите в състезанието. Печелившите ще получат награди.
След последния старт от скоростното изкачване Ротари клуб Сливен кани всички зрители да преминат по състезателния маршрут, за да присъстват на официалното връчване  на наградите.

Sliven-sport.com е медиен партньор на проявата.