FUTBOL_uch_finali_Sl_17Есенен футболен турнир ще се проведе в Сливен за пети път. В него ще се включат 12 отбора от училища в населени места от общината.
Организатори са Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Община Сливен.

Турнирът се състои в три кръга, които ще се проведат в дните от 5 до 7 октомври.

В първия кръг домакин ще бъде ОУ „Христо Ботев”, Самуилово. Участват ученици от ОУ„Христо Смирненски”, Кермен, ОУ „Черноризец Храбър”,Крушаре, ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, Камен.

Вторият кръг ще бъде на 6 октомври от 10 часа. Домакин ще е ОУ „Др. Петър Берон”, Жельо войвода с участие на ОУ „Паисий Хилендарски”,Тополчане, ОУ „Климент Охридски”,Блатец и ОУ „Найден Геров”,Гавраилово.

Третият кръг ще стартира на 7 октомври от 10 часа. Домакин ще бъде ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, Речица. Участници са възпитаници от ОУ „Хаджи Димитър”, Селиминово, ОУ „Братя Миладинови”,Злати войвода и ОУ „Паисий Хилендарски”,Сотиря.

Двубоите ще се проведат на спортните площадки в населените места. Жребият за поредността на срещите ще се тегли непосредствено преди самия турнир. Отборите се състоят от шест играчи.
На финал ще продължат отборите, класирали се на първите места от трите кръга и отборът с най-добър показател, който не се е класирал на финал. Домакинът на финала ще бъде определен след подреждане на отборите, класирали се на него.

Финалът ще се проведе в рамките на месец октомври. За класиралите се на първите места е осигурен награден фонд.