ledana_pyrzalka_18zam_kmet_Pepa_Chilikova18Ледена пързалка ще заработи в Сливен в началото на месец декември. Предвижда се интересно и атрактивно откриване на съоръжението, с шоу на лед и изпълнители. Това обяви за Sliven-spor.com зам.-кметът Чепа Чиликова и поясни, че откриването ще се случи или в деня на запалването на Коледната елха,  или малко по-рано, в зависимост от  гостуващия изпълнител за тържеството.

Пързалката ще бъде разположена пред източната част на общината, между фонтаните и сградата на общината. Тя ще бъде с размери 12.5 м на 20 метра. Обсъждани са няколко варианта, според изискванията за нивелация на терена, като за по-лесно поддържане е избран този вариант. От важно значение са и източниците на електроенергия и вода, като разходите се поемат от общината. Монтирането ще започне след 20 ноември и ще се ползва от сливналии и гостите на града около три месеца.

„За първи път е такова съоръжение в Сливен, затова ще опитаме с по-малък размер за пързалката. От значение е и времето. В разговорите с фирмата изпълнител стана ясно, че най-притеснително за ледената пързалка е вятъра, който най-много нарушава повърхността и заледяването”, поясни още Чиликова.

Работното време на ледената пързалка най- вероятно ще бъде от 10.00 до 21.00 часа. Ще имат възможност да се пързалят, както децата, така и възрастните. Кънките ще се отдават под наем, което е по-добре относно сигурността. Те ще се наемат за около час и половина, а инструктори ще следят за безопасността по зимното съоръжение.
На определен период от време ще се извършва санитарно почистване.

Какво още каза Чиликова, чуйте в прикачения файл.