Mladevka_Olimp_18България спечели още един медал на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. В кат. над 85 кг Христо Христов завоюва сребро, което е второ наше отличие в щангите.
Българинът тръгна отлично с три успеха в изтласкването на 165, 170 и 173 кг, което го направи лидер на почивката с 11 кг преднина пред Енцо Куворге (Хол) и Алиреза Юсефи (Иран). В изтласкването  Юсефи вдигна необходимите му 12 кг повече и това му осигури титлата. Христов премина с успех през 196, 202 и 206 кг, но иранецът се справи последователно с 202, 211 и 218 кг.
Един килограм повече и титла за Юсефи с двубой 380 кг, сребро за Христов с 379 кг и бронз за Куворге с 365 кг.

Така българите с медали в Буенос Айрес станаха общо осем, като четири от тях за златни: злато за стрелеца Кирил Киров, бадминтонистката Мария Делчева и за двойката акробати Мариела Костадинова и Панайот Димитров, минимум сребро за тенисиста Адриан Андреев и сребро за щангиста Христо Христов, плюс бронз за щангистката Галя Шатова и за бореца Едмонд Назарян.

Стефка Костадинова се срещна с част от българските медалисти на Младежката олимпиада в Буенос Айрес. Президентът на БОК поздрави лично и благодари на всеки един от нашите млади таланти, като им пожела успехите в Аржентина да бъдат първите крачки към бъдещи победи в големия олимпийски спорт.