aleksandra-nachevaАлександра Начева спечели титлата в тройния скок на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. 17-годишната атлетка триумфира в Буенос Айрес с 13.86 м в снощната втора надпревара, и след 13.76 м в първата, събра общ сбор от 27.62 м. Основната й съперничка Мария Висенте от Испания се класира втора. Начева е световна шампионка при 20-годишните, а сега донесе десети медал за България от Младежката олимпиада.

Тя е медалистка от трите големи първенства, в които участва тази година  - сребро от Европейското за кадети, злато от от Световното първенство под 20 г. с национален рекорд  и сега титла от Младежката олимпиада..

От Буенос Айрес, страната ни вече има 5 златни, 3 сребърни и два бронзови медала. Титли в отборните мултинационални състезания спечелиха стрелецът Кирил Киров, бадминтонистката Мария Делчева и двойката акробати Мариела Костадинова и Панайот Димитров, а Костадинова и Димитров станаха шампиони и на смесени двойки. Адриан Андреев спечели сребро на двойки в тениса, вицешампион е и щангистът Христо Христов, а третото ни сребро дойде от Валентин Андреев. Бронзовите ни отличия са на Галя Шатова (вдигане на тежести) и Едмонд Назарян (борба). В последния ден от турнира по лека атлетика Веселин Живков зае 16-о място в крайното класиране на 200-метровия спринт с 21,47 сек. в днешните серии и общо 43,47.