atl_MohamedКатарецът Абулазис Мохамед спечели титлата в бягането на 200 метра на Олимпийските младежки игри в Буенос Айрес /Аржентина/. 17-годишният атлет победи безапелационно с личен резултат от 20.68 сек във второто бягане от надпреварата. Той беше лидер и в първия кръг с 21.09 сек. Среброто бе за  Антонио Уотсън (Ямайка) с 21.08 и 21.33, а бронзът бе за Лукас Вилар Консейкао (Бразилия) с 20.99 и 21.68.
Веселин Живков с 21.47 сек,  и с постижение от първата фаза – 22.00 сек, зае в крайното класиране 16-та позиция.

  • atl_Mohamed_200m

Любопитното около олимпийския младежки шампион е, че проведе почти цялата си подготовка за Игрите в Буенос Айрес в Сливен. Катарецът бе на лагер под Сините камъни от март до август, под наставничеството на специалиста Янко Братанов, създал плеада шампиони за Катар и Бехрейн.

Сливналията е и откривател и първи треньор в атлетиката на Абулазис Мохамед. Преди това 17-годишният юноша се е занимавал с футбол, а в Царицата на спортовете попада през януари, тази година. Техниката на старта овладява именно на стадион „Хаджи Димитър”, както и на състезанията в България, за да достигне днес до олимпийска титла.

През новия състезателен сезон тандемът Янко  Братанов - Абулазис Мохамед най-вероятно отново ще избере добрите условия за подготовка в Сливен и ще се устреми към следващото предизвикателство.