futbol_yonoshi_sl3Българският футболен съюз е изпратил писмо до футболните клубове, които имат отбори в Елитните юношески групи, в което призовава да бъде уведомявана централата при каквато и да е информация за опит за манипулиране на мачове. Очевидно е, че в БФС имат съмнения в тази насока и искат да пресекат всичко навреме.

"В публичното пространство (електронни и печатни медии) се разпространява информация за опити за манипулиране на футболни срещи от Елитна U19, както и получени сигнали в БфС, се казва в писмото, което е подписано от експерта по почтеността в БфС Марио Костурков.Той информира клубовете, че манипулирането на спортно състезание е престъпление от глава 8 от Наказателния кодекс и относимо към член 46 от Дисциплинарния правилник на БфС.

Писмото трябва да бъде сведено като съдържание до всички състезатели, треньори и ръководство на клубовете, за да бъдат пресечени всякакви опити за манипулиране на мачове.
Вчера селекционерът на юношеския национален отбор до 17 години Марчо Дафчев обяви списъка с повиканите футболисти за предстоящите европейски квалификации срещу Словения, Австрия и Малта.
Сред 20-те имена, публикувани на сайта на БФС, личи и това на вратаря от школата на Септември Светослав Вуцов. Той е син на Велислав Вуцов и внук на Иван Вуцов.

Лъвчетата заминават за турнира в Словения в неделя (21 октомври). В първия си двубой три дни по-късно (на 24 октомври) от 16:00 часа те се изправят срещу домакините, а останалите им мачове са на 27 октомври от 12:00 часа срещу Австрия и на 30 октомври от 15:30 часа срещу Малта. Първите два отбора в групата се класират за елитния кръг квалификации. Жребият ще бъде теглен на 6 декември в Нион, Швейцария, финалният турнир ще се проведе в Ейре между 3 и 19 май 2019 г.