Sliven_basket2_U14_18_ob"Сливен баскет” стартира с победа участието си в баскетболното първенство при момчетата до 14 години в Елитната група „Изток”.
Пред родна публика в зала „Васил Левски”, възпитаниците на Радомир Стоянов надиграха тима на  БК„ Шумен” с  87:54 точки, на полувремето 52:24 точки.

  • Sliven_basket3_U14_18_ob

„Отборът игра колебливо, въпреки победата. Първата петица започна мача притеснено и неуверено, което даде преднина на гостите през първата четвърт. При смяната с втората петица, резултатът се обърна в наша полза. Момчетата играха правилно и с всяка част все повече увеличаваха преднината”, сподели за Sliven-sport.com президентът на клуба Събин Маринов.

Отборите, с които ще спори „Сливен баскет” за лидерската позиция в групата са „Дунав” Русе, „Черно море Тича” Варна, „Тунджа” Ямбол, „Делфин” Бургас и „Шумен”.  Играе се по системата всеки срещу всеки, на разменено гостуване. На следващ етап, след Нова година, първите четири тима от Елитните „Изток” и  „Запад” образуват една група, а следващите в подреждането образуват втора група. Отново ще се играе всеки срещу всеки на разменено гостуване.

  • Sliven_basketU14_18_ob

По програма, в следващия кръг, на 26 октомври, „Сливен баскет” отново ще има домакинство. Този път ще гостува съставът на „Черно море Тича”.

В в днешния мач съперникът не затрудни толкова домакините, отколкото липсата на електричество за около час в залата. Изгаснаха таблата, момчетата трудно се ориентираха за игровото време.
„Как е възможно да има профилактика на ел.захранването и да не е обявено”, питат от ръководството на сливенския клуб. Те поясниха, че е имало възможност да променят часа на срещата, ако са имали информация.

Утре, 20 октомври, мач предстои и за по-голямата възрастова група на „Сливен баскет”. Кадетите ще играят в Бургас срещу „Черноморец" в Областно първенство. Третият съперник в групата е „Несебър”.