futbol_GERBРекорден брой участници и зрители се включиха в четвъртото издание на традиционния турнир по футбол на малки вратички, организиран от младежката организация на ГЕРБ – Сливен. Турнирът се проведе по случай празника на Сливен -Димитровден. В препълнената със зрители спортна зала „Декотекс“ сили премериха 100 футболисти от отборите „Речица – Чарлии“, „Вратарите“, ФК „Сокол - Гергевец“, „Ботев“, „Атлетико – Клуцохор“, „Начеви“, „Феникс“, „Юнаци“, „Звездите“ и „Плейбек“.

Двубоите се играха в две полувремена по десет минути, а финалът - от по 15 минути. След оспорвана битка най-добрите четири отбора се бориха за първото място. Шампиони на турнира станаха футболистите от „Звездите“, втори са ФК „Сокол - Гергевец“, а на трето място се класира миналогодишният победител „Атлетико – Клуцохор“.
Наградата на победителите връчи кметът на Сливен Стефан Радев. Те получиха купа, грамота и парична награда. Класираните на второ и трето място получиха грамоти и парична награда. По време на турнира бяха връчени и специални награди. За „Най – красив гол“ отличието получи Михаил Иванов от отбора на „Звездите“, „Най – техничен играч“ стана Пламен Цончев от „Сокол“, който вече е футболен национал, а „Най – добър вратар“ на първенството е Стефан Стефанов от „Атлетико – Клуцохор“. Наградите връчиха общинските съветници от ГЕРБ Тодор Начев, Живко Минчев и Георги Николаев.

Амбицията на организаторите е за петото – юбилейно издание през 2019 г. да наложат турнира като престижна регионална купа, на която се събират най – добрите любители – футболисти.