karate-kiokushin18Поредни признания спечелиха каратеките на (БККФ) от  Световното първенство по киокушин (KWF) в Астана, Казахстан. В жестока конкуренция сред над 600 състезатели от 27 държави националите ни грабнаха злато и сребро!

Български финал при дамите до 65 килограма си заформиха Мариела Любенова и Валерия Лозанова. Мариела надделя в мача за световната титла.
По пътя към медалите двете отстраниха по 3 съпернички, сред които имаше представителки на Казахстан, Русия, Тунис и Франция.

Състезанията се проведоха в Астана. Още в началото на месеца БККФ изпрати и своята делегация. На Световното първенство с Казахстан България беше представена от шестима състезатели - четирима каратисти при мъжете и две при жените. Националите ни бяха предвождани от треньорите на националния отбор на БККФ Захари Дамянов и Живко Андреев. С отбора бе и докторът на националния отбор – Стоян Стаматов.
Делегацията ни се прибира тази вечер в София, с полет от Москва.

Паралелно с успехите на каратеките в Казахстан, състезателите ни се подготвят усилено и за двете най-мащабни първенства по карате киокушин, които предстои да се проведат от 7-и до 9-и декември в Двореца на културата и спорта във Варна. БККФ и Kyokushin World Union (KWU) организират 2-ро Европейско първенство за мъже, жени и ветерани и 6-то Световно първенство юноши и девойки.