djudo_BojidarТримата най-добри български джудисти при мъжете и жените - Янислав Герчев, Ивайло Иванов от Монтана и Ивелина Илиева, както и

Двама от най-перспективните български джудисти при младежите Божидар Темелков от Сливен и Валентин Алипиев от Козлодуй, както и тримата най-добри при мъжете и жените - Янислав Герчев, Ивайло Иванов от Монтана и Ивелина Илиева ще получават месечни възнаграждения от Българската федерация по джудо. Това обявиха новият президент на родната централа доц. д-р Румен Стоилов и вицепрезидентът Даме Стойков.

Алипиев и Темелков ще вземат по 300 лева намесец, а тримата при мъжете и жените ще получават месечно по 600 лева, като това ще е допълнителен стимул извън парите, които взимат те от ММС за подготовката си. Възстановяването им също ще бъде обезпечено.

"Тези премии, които даваме, са наградата за труда на момчетата. Те са си ги изработили с тежък труд и се надявам, че и в бъдеще ще можем да и им даваме такива. Искам да подчертая, че те не са дават от мен или от  Стойков, а от целия Управителен съвет, който се състои от 15 души и взима решенията. Ние само ги изпълняваме", заяви новият щеф на централата.