Sliven_basket_11_19_u19В съботния и неделния ден Сливен е домакин на серия от спортни прояви. В комплекс „Юнак” по спортните съоръжения се провеждат състезания за различни видове спорт.

В зала „Васил Левски” е регионалният турнир по баскетбол за юноши, с домакинството на „Сливен баскет”. Клубът има днес два мача при  19-годишните, а утре предстоят нови две срещи за 16-годишните.

На две татамита в зала „Младост” сили мерят в турнир джудисти от цялата страна. Сливен се представя с трите си клуба – АСК Сливен, СК „Хаджи Димитър” и СА „Биоком”.

  • orientirane_11_8

На пореден масов старт пред покритата лекоатлетическа писта застанаха над 30 състезатели и граждани за да пробягат дистанции съответно от 3 км и 5 км. Проявата се организира почти всяка седмица от СК по ориентиране „Сини камъни”. От клуба споделиха, че днешният пробег е под номер 64, като се прави класиране, както за всяко едно издание, така и генерално подреждане.

В следобедните часове на ст. Хаджи Димитър”, от 14.30 часа, предстои евроквалификация по футбол за U19, като националите на България ще играят с тима на Гибралтар U19.
На 20 ноември, пак на ст. „Хаджи Димитър”, „лъвчетата” срещат  Гърция.

От 16 часа, на площад „Хаджи Димитър“ официално ще бъде открито Рали спринт Сливен. Последният кръг от националния високопланински  шампионат се провежда днес и утре под Сините камъни.

Навън, победи бележат талантливите баскетболисти на „Сливен баскет”, които участват в Ботевград на международна проява.
В турнира за Балканската купа, 14-годишните момчета, с треньор Радомир Стоянов, записаха две победи в групата и ще играят на полуфинал. Снощи те се наложиха категорично над миналогодишния шампион на България за възрастовата група Академик Пловдив , а днес надиграха с 57:50 точки „ФМП” от Скопие.
Участие в Ботевград вземат пет български отбора, един сръбски и два македонски. Голямото име тази година е на сръбския „Цървена звезда”.