djudo_Ilina2_16Новият президент на Българската федерация по джудо доцент Румен Стоилов разкрил злоупотреба с финансови средства на своя предшественик Иван Михалев. По тази причина от федерацията са взели решение да предприемат съдебни стъпки за възстановяването на сумите.
Стоилов съобщи и за решенията, които е взел на своето заседание Управителният съвет на федерацията.

„Одобрихме целия план за спортно-техническата подготовка на националния отбор. Също така лагерите и треньорите при мъжете, жените, юношите и кадетите. Приехме отчета на финансистката на федерацията. Беше взето решение пред нотариус за търсене на въпросните средства през съда от Иван Михалев. Сумата е над 120 000 лева, не е малка“, изтъкна той, предаде БНР.

„Михалев е взел 51 000 евро от бюджета на федерацията на „отговорно пазене“ при себе си. Не знам каква е тази формулировка, не съм юрист, не съм прокурор. Той с мен не е разговарял. Пред Икономическа полиция и пред колеги е използвал израза „отговорно пазене“, какъвто термин няма. След като вече не е председател на федерацията повече от месец, средствата трябва да се върнат във федерацията. Освен това, Михалев е взел заем от федерацията на стойност 10 000 евро. Ние ще предприемем съдебни стъпки спрямо него, законът ни задължава“, заяви още Стоилов.

Той изрази радостта си от отличното представяне на Гран При в Хага, Холандия, на джудиста ни Ивайло Иванов. Там той завоюва златния медал.
„Прекрасна борба! Това е той. Награждаваме го специално с допълнителна премия от 3000 лева. Няма я в нормативната ни база, но Управителният съвет взе решение за това“, добави Румен Стоилов.