ASKLA_Sliven_klasirane18АСК по лека атлетика Сливен обяви най-добрите си състезатели за 2018 година. Класирането е на база резултатите в състезания от вътрешния и международния календар на БФ по лека атлетика.

Начело в подреждането са Момчил Караилиев /троен скок/ и Радослава Мавродиева /тласкане гюле/. През годината Момчил е шампион на България и втори на Балканиада при мъжете. Радослава е балканска шампионка и шеста в Европа при жените.
В подреждането следват Жулиен Монев /десетобой/, Орлин Орлинов /троен и дълъг скок/, Георги Монев /тласкане гюле/, Иван Божилов /троен и дълъг скок/, Яни Стоянов /скок дължина/, Валентина Тодорова /тласкане гюле/, Димитър Атанасов /троен и дълъг скок/, Димитър Ташев /висок и дълъг скок/, Емилия Назърова /200 метра/, Карим Незами /400 метра/.

За формулата на успеха стои добрата работа и на треньорите в клуба Атанас Иванов, Валентина Желязкова, Стефан Станев, Надя Михова и Илиян Данев.

На всички номинирани сливенски атлети, и на още толкова, ненамерили място в класация, се възлагат надежди за успех и през новия състезателен сезон, който започва в средата на месец януари със шампионатите на закрито.