FUTBOL_uch_finali_Sl_17Общинският кръг на футболното първенство от Ученически игри 2018/19 приключи в Сливен.
Във възрастова група 5-7 клас първото място завоюваха учениците от ОУ „Братя Миладинови“. Втори е отборът на ОУ „Д -р Иван Селимински“, а на трето място се нареди ОУ „Елисавета Багряна“.
При юношите във възрастови групи 8-10 кл. и 11-12 кл.победители са ППМГ „Добри Чинтулов“. На второ място при по-големите 11-12 клас останаха ПГХТ „Акад.Неделчо Неделчев“, следвани от ПХГ „Дамян Дамянов“.

Ученическите игри продължават със състезания по хандбал на 1 и 2 декември в салона на ОУ „Елисавета Багряна“, бадминтон на 8 и 9 декември във физкултурния салон на СУ „Константин Константинов“.
В спортна зала „Васил Левски“ на 13 и 14 декември сили ще премерят учениците в състезание по тенис на маса.

Новата година ще стартира със състезания по шахмат на 5 и 6 януари в Център за подкрепа на личностното развитие – Детски комплекс Сливен.
Състезанията по баскетбол и бадминтон са предвидени за месец февруари. През март ще се проведе състезанието по лека атлетика.

Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Най-добре представилите  се отбори от финалните състезания, имат възможност за участие в Световните ученически първенства, организирани  от Международната федерация за ученически спорт.

Организатори на проявите са Община Сливен, съвместно с Центъра за подкрепа на личностното развитие – Детски комплекс Сливен.