basket_za_Stiliyan_15Благотворителен баскетболен мач в помощ на една от баскетболните надежди на Сливен Стилиян Колев ще се състои на 28 декември в спортна зала „Васил Левски”.

Стилко, както го наричат близки и приятели, е възпитаник на БК „Сливен баскет”. Но на този етап не може да се реализира в любимия спорт. Момчето страда от рядко онкологично заболяване. През лятото на 2017 г. Стилиян и неговите родители започват битката с болестта. Битка, която продължава ежедневно вече година и половина.

Лечението изисква и много средства, които семейството няма как да осигури без нашата подкрепата.

Предстоящата благотворителност се организира от бивша баскетболистка на Сливен, която вече 17 години живее отвъд океана. От далечна Америка Бистра Михайлова призова за съпричастност. В страницата на събитието тя написа:

„Мили приятели на баскетбола, мили съотборници и колеги, моля за вашето съдействие в една Благородна кауза. След 17 години в Америка и далеч от родния ми град Сливен и залата, в която мина моето детство, съм тук и сърцето ми бе грабнато от не леката съдба на едно талантливо дете. Стилиян е състезател на „Сливен Баскет” и през лятото на 2017 г. той и неговите родители започват битката с рядко онкологично заболяване. Тази битка продължава ежедневно и се надяваме да е на финалната права. Той и неговите родители провеждат лечение в Турция и неговата диагноза за  момента, след последната операция и биопсия, е фибросарком. Предстои решение на лекарите за последващо лечение и химиотерапия. Всички ние знаем, че едно такова лечение се нуждае от безброй средства. За тази цел се нуждая от вашата подкрепа!”, пише Бистра.

Тя сподели за „Сливен спорт” и Дарик радио, че в момента е България и ще остане тук до Благотворителния мач.
Срещнала се е с  треньорите на Стилиян, обсъдила е идеята за благотворителност и е отправила призив към колегите си от баскетболните среди, треньори и съотборници за участие в този мач.

И така две седмици до провеждането на Благотворителната среща, организацията не спира. Участие са потвърдили специални гости от БК „Академик Бултекс 99” -  Пловдив.  Ще участват и децата от баскетболната школа на Сливен, за да подкрепят съотборника си в битката му с болестта.

Участниците в срещата ще се включат с определена сума в благотворителната акция.

Входът за зрителите е безплатен. В залата ще има кутии за дарение за гостите и публика.

Заповядайте на 28 декември в зала „Васил Левски”, за да подкрепим Стилиян Колев в една от най-сложните му битки, тази с болестта, за да може отново да бъде сред най-добрите в любимия спорт.

Програма на вечерта:

16:30 ч.

Мач на момичета от школата на БК” Тони 7” ( бейби баскет 10 г.). „ Речица” срещу „Сливен”. Две части по 10 мин.

17:00 ч.

Баскетболен мач съставен от 4 части. Участници -мъже и жени. Бивши и настоящи състезатели от баскетболните клубове в страната.

Част първа- 10 мин.

2. Полувреме - 5 мин. Състезание от фала (10 удара) и средно разстояние ( 3 позиции x5 удара)- 4 младежа (14 г) и 3 момичета (14 г)

3. Част втора- 10 мин.

4. Голямо полувреме - Мач на БК “Академик Бултекс 99” срещу „Милосърдие” Сливен -две части по 10 мин.

Състезание от фала (10 удара) и стрелба в движение на крачка (10 бр. лява и дясна страна)

5. Част трета- 10 мин.

6. Полувреме- 5 мин. Състезание за 3 точки- Четири младежи( 16 г) и Три  момичета (16г) 3x3 - деветата стрелба носи 2 точки

7. Част четвърта- 10 мин.

Мач на младежи ( 14г.) от подрастващите клубни отбори в Сливен. Две части по 10 мин.

Освен полезно, ще бъде и интересно!

28 декември,  Сливен, зала”Васил Левски”, 16.00 часа.....