sportisti_sl_17Тържествената церемония по награждаването на най-добрите спортисти и треньори на Община Сливен за 2018 г. ще се проведе на 17 декември - понеделник, от 18 часа в зала „Сливен“. Ще бъдат наградени 10-те най-добри спортисти, най-добър отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания и и най-добра бъдеща звезда на община Сливен за 2018 г.

След номинации, разгледани от комисия, за спортист №1 на Сливен бе определена Даниела Пандова. Третата от  шампионата на Стария континент по вдигане на тежести при жените  изпревари европейския шампион по щанги при младежите до 23 години Божидар Андреев.

Трета в класацията е Радослава Мавродиева, която е шеста на Европейското първенство по лека атлетика в дисциплината тласкане на гюле за жени..

В 10-та за най - добрите спортисти на Община Сливен са и Момчил Караилиев /лека атлетика/  – 12-ти на Световно първенство за мъже, Илина Стоянова /самбо/  – втора на Световно първенство за девойки, Яница Петкова /самбо/  - втора на Световно първенство при девойките, Жулиен Монев /лека атлетика/ – трети на Балканиада при юношите, Мариян Ганев /борба/ - Държавен шампион при мъжете, Стефан Йорданов /ориентиране/ - втори на Балканиада при юношите, Йордан Петров /колоездене/ - трети на Балканиада при младшата възраст.

За най - добър треньор ще бъде награден Севдалин Минчев, наставник на спортист номер едно на Сливен.

На тържествената церемония са поканени  двукратната сребърна медалистка от Олимпийски игри и петкратна световна шампионка по борба Станка Златева, световните шампионки по спортна акробатика и носителки на световната купа Стефка Спасова и Калинка Лечева.

В празничната програма ще вземат участие Ансамбъл за народни песни и танци Сливен, светлинно шоу, представено от Танцово студио Борис Панайотов и Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“.