atletika_Karina1Една от най-малките надежди на сливенската лека атлетика Карина Цончева е краен победител  в Атлетическа лига 2018. Тя спечели с актив от 84 точки Купата на комплексен победител от всички пет турнира през годината, които проведе за подрастващите атлети на България СК “Приорити спорт“. Заключителната надпревара се проведе днес в столичната зала „Фестивална”.
В последния турнир Карина зае първата позиция в скока на дължина при момичетата, родени 2008 година . Резултатът, който й донесе отличието  се равнява на 4.33 метра. В бягането на 60 метра тя се класира втора, отново с личен резултат от 8.97 сек.

  • atletika_Karina2

На сливенски адрес отличия донесоха и Адриан Димитров – злато на 60м/пр. с резултат от 10.45 сек и Димитър Тосков-сребро на скок дължина с 5.84 метра.

Медалистите от Сливен се подготвят при треньорите Красимир Аргиров и Атанас Иванов.

През настоящата седмица АСКЛА Сливен ще проведе два  турнира по лека атлетика за всички възрастови групи. На 20 декември предстои надпревара за момичета и момчета до 8 клас.
На 22 декември ще се проведе състезание за юноши и девойки, с участие на състезатели от Сливен, Бургас, Ямбол и Казанлък, в дисциплините 60 метра, скок на дължина и тласкане на гюле.